ביטוח נסיעות לחו"ל מ-א' ועד ת'

Skip Navigation Linksדף הביתידע מידע וכליםחדשות ועדכוניםכלליביטוח נסיעות לחו"ל מ-א' ועד ת'
תמונה  ידע מידע וכלים

ביטוח נסיעות לחו"ל מ-א' ועד ת': מה צריך לזכור ואיך נמנעים מעלויות מיותרות?

רגע לפני הנסיעה הקרובה, כדאי לוודא שאתם מכוסים בביטוח המתאים והמשתלם ביותר. כך תדאגו לעצמכם ולבריאותכם, להשקעתכם הכספית בנסיעה, למטען וגם לרכב שאתם שוכרים במהלך הטיול

כמדי שנה, עם תחילת עונת הטיסות לחו"ל, רבים מאיתנו מוצאים את עצמם מחפשים אחר היעד הבא לטיול משפחתי או לנסיעה עם חברים. בשעה שחלק מהנוסעים יעדיפו טיול עירוני שגדוש באטרקציות ואחרים יחפשו יעד שמתאים לבטן-גב, כולנו נסכים על דבר אחד – לא יוצאים לדרך לפני שכולם מבוטחים.
 
 
האם ביטוחים סטנדרטיים מתאימים לכל נוסע?
 
התשובה היא שלילית. קיימים מספר סוגי כיסוי עיקריים, בהם כיסוי רפואי שמטרתו להגן עלינו מתשלום גבוה במצבים שמחייבים פנייה לרופא או חמור מכך למוסד רפואי, וכיסוי מטען שמיועד להרגיע אותנו במקרים המלחיצים בהם המטען שלנו נגנב, אבד או ניזוק. כמו כן, לעיתים אנו נאלצים לבטל את החופשה – מה שגורר נזק כספי לא מבוטל.
מאחר שנוסעים שונים הם בעלי רקע רפואי שונה, טסים למטרות שונות ומבקרים ביעדים שונים לפרקי זמן שונים, מובן שגם הביטוחים שלהם צריכים להיראות אחרת. אפילו במצבים של טיסה כקבוצה, ייתכן שלחלקכם נדרשות התאמות ייחודיות. נשים בהריון לדוגמה, זקוקות לכיסוי שירחיב את ביטוח הנסיעות הרגיל ויספק להן מענה במקרים שמחייבים טיפול רפואי או במצב של לידה מוקדמת. קיימים גם כיסויים ייחודיים להריון בסיכון, להריון עם תאומים וכדומה.
במקביל, ישנם גם אנשים הנוטלים תרופות שונות שמצריכות התייחסות מותאמת. נוסע שנוטל כדור פסיכיאטרי כמו ציפרלקס למשל, חייב כיסוי ביטוחי מיוחד אשר יתייחס לבעייתו הרפואית באופן הראוי ולא יחריג את הטיפול בה בעת שהייתו בחו"ל. מצב נוסף אשר דורש התייחסות מיוחדת הוא טיסה לצורך עבודה. מרבית הפוליסות מחריגות טיפול רפואי עקב אירוע הקשור לנסיעת נסיעת עבודה שאינה בעלת אופי משרדי, כך שגם מקרה כזה מצריך כיסוי שונה.
 
 
ומה לגבי זמן הנסיעה ברכב השכור?
 
אז ביטחנו את עצמנו ואת המטען, אבל מה לגבי הרכב ששכרנו בחו"ל? נוסעים רבים מעוניינים להתנייד באמצעות רכב בזמן הטיול, אבל לעתים הם שוכחים להקדיש לו מחשבה בהיבט הביטוחי. אם בחרנו לשכור רכב ואנחנו פונים לאסוף אותו עם הנחיתה, חברת השכרת הרכבים תעמיד בפנינו מיד שתי אפשרויות – לשאת בהשתתפות עצמית לנזקים אפשריים או להימנע מכך על ידי רכישת ביטוח מתאים מראש.
בחירה בהשתתפות עצמית תחייב אותנו בתשלום לחברת ההשכרה במקרה של נזק לרכב. במקרה כזה, החברה תבקש מאיתנו מראש אישור לנכות סכום מסוים מכרטיס האשראי שלנו, והיא תגבה אותו בפועל במידת הצורך. כחלופה, החברה תציע לנו לרכוש ביטוח ביטול השתתפות עצמית, שיכסה אותנו מפני נזקים על ידי תשלום קבוע בעבור כל יום השכרה.
נוסעים רבים מניחים שמוטב להם להשיב בחיוב להצעת החברה על מנת להימנע מתסבוכות מיותרות, בייחוד כשמדובר בנהיגה בארץ זרה. עם זאת, הם לא תמיד מודעים לכך שקיימת גם אופציה משתלמת בדמות ביטוח החזר השתתפות עצמית. מדובר בביטוח שניתן על ידי חברות ביטוח ולא על ידי חברת ההשכרה, ומצריך פנייה אל חברת הביטוח במקרה של תאונה או נזק על מנת לקבל החזר בעבור ההשתתפות העצמית.
 
 
מה ההבדל בין שני סוגי הביטוחים?
 
נוסעים רבים אינם מתעמקים מראש בעלויות הביטוחים השונים, ולכן בוחרים אוטומטית בביטוח שמציעה חברת ההשכרה. בפועל, לו היו בוחנים את הנושא, היו מגלים שביטוח ביטול השתתפות עצמית שמוצע על ידי חברת ההשכרה עשוי לעלות אפילו פי 4 מביטוח החזר השתתפות עצמית. מאחר שמדובר בתשלום פר יום, ככל שהטיול שלכם ארוך יותר גם ההפרשים עלולים להצטבר לסכומים משמעותיים במיוחד.
כך שהטיפ שלנו עבור נוסעים שמעוניינים לשכור רכב בחו"ל ורוכשים ביטוח בארץ טרם הטיסה הוא לרכוש הרחבה לביטוח שתחזיר את ההשתתפות העצמית על הרכב במקרה שייגרם לו נזק. רוצים לבחור את הביטוח שידאג לכם מרגע ההמראה ועד לחזרה לארץ? באנגל זאב סוכנות לביטוח וחיתום, שמציעה ביטוחי נסיעה לחו"ל בהתאם לצורכי כל נוסע, נשמח לעזור. פנו אלינו ונתאים עבורכם את הפתרון שיאפשר לכם להיות מוכנים לכל מצב.